Vranje +381 64 8906602 bioprogres1@gmail.com
0

Korpa

Med u saću 1kg

3.000 рсд

Šifra proizvoda: 10376 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Med predstavlja prirodno bogatstvo hranjivih materija koje su od značaja za ljudski organizam.
Med u saću preporučuju brojni lekari, pčelari, farmaceuti i mnogi drugi. Svi znamo da je jako koristan i da povoljno utiče na naš organizam, ali ne znamo kako to utiče i zašto ?
Med u saću je skuplji od obicnog meda a često ni oni koji ga u saću prodaju pojma nemaju zasto je ustvari med u saću skuplji. Kada se objektivno laički pogleda, saće niko ne jede, dakle plati se skuplje a potroši se manje, nema logike .
Ipak postoji opravdanje.
Naš organizam ne sadrži fermente koji razlažu vosak (a to je saće).
Vosak inače razlaže ferment CIRAZA koji u ljudskom organizmu ne postoji, tako da ako pojedemo saće/vosak on se uopšte ne preradi vec izađe u istom obliku u kojem je i ušao u organizam.
Sada pogledajmo nesto drugo .
Bakterije koje izazivaju tuberkulozu i mnoge druge bolesti a pogotovu bolesti disajnih organa imaju voštanu opnu koja ih štiti ali i koja ima garantuje da ih ljudski organizam neće unistiti već obrnuto.
Kada jedemo saće koje je tesko za jelo, kada ga jedemo češće po malo, naš organizam reaguje i počinje da u tragovima stvara ferment CIRAZU kako bi moglo ono sto šmo uneli biti prerađeno.
Kada organizam stvori u tragovima ferment on rastvara-prerađuje vosak pa tako on „preradi“ i voštanu prevlaku bakterija ako se usele u naš organizam a one bez te voštane prevlake ne mogu da žive i time smo ih se rešili.
Dakle jako je bitno žvakati med u saću češće u manjim količinama i to će nas sigurno zaštititi od nekoliko vrlo opakih bolesti.