Vranje +381 64 8906602 bioprogres1@gmail.com
0

Korpa

Med šumski 1kg

1.500 рсд

Nema na lageru

Šifra proizvoda: 10367 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Med predstavlja prirodno bogatstvo hranjivih materija koje su od značaja za ljudski organizam. Zbog toga je izvanredna životna namirnica, neophodna u svakodnevnoj ljudskoj ishrani. Kristalizacija je prirodna osobina meda po kojoj se pravi med razlikuje od falsifikovanog. Sklonost prema kristalizaciji zavisi od odnosa groždjanog i voćnog šećera u medu, temperature i vlage. Svaki kristalisan med se može vratiti u tečno stanje grejanjem. To se može izvršiti uranjanajem posude sa medom u sud sa toplom vodom, pri čemu temperatura vode ne sme da prelazi 55 stepeni, jer tada med gubi vitamine. Prirodni med curi u vidu tanke neprekidne niti. Okretanjem zatvorene tegle sa medom, formira se vazdušna lopta koja ukazuje da je med prirodan.
Dobre efekte pokazao je u lečenju mnogih bolesti kod kojih je njegova delotvornost uslovljena pravilnom primenom: – Med se duže vreme drži u ustima, dok se ne otopi, jer lekovite materije pri dodiru sa jezičnim žlezdama brzo i ne promenjeno prodiru u krv te se na taj način raznose po celom telu. – U slučaju zatvora, med se uzima rastvoren u hladnoj vodi. – Med rastvoren u toploj vodi zatvara stolicu. – Kod povećanja želudačnih kiselina med se uzima 1 do 2 sata pre jela. – Protiv nazeba, uzima se jedna kasika meda rastvorenog u šolji toplog mleka, ujutru i uveče. – Med sa čajem od šipka, efikasan je kod oboljenja bubrega i mokraćnih kanala.
Obolelim od tzv. šećerne bolesti ne preporučuje se upotreba meda ! !!!
Svakodnevna upotreba meda jača imunobiološku sposobnost organizma i njegovu sposobnost da se brani od virusa i bakterija. Svakodnevna upotreba meda jača imunološku sposobnost organizma i štiti nas od bakterija, virusa i slobodnih radikala, tri najveća neprijatelja zdravlja. Zato će mnoge teške bolesti biti prošlost kad na stolu svakog od nas bude tegla meda. Jedan gram meda na kilogram telesne težine jeste optimalna dnevna količina meda koju treba da unesemo u organizam – Med kao imunostimulans jeste nezamenljiva prirodna hrana. Zahvaljujući svom hemijskom sastavu i odnosu vitamina, minerala, fermenata i prostih šećera, med utiče na formiranje svih krvnih elemenata kako crvene tako i bele loze. Oni imaju zaštitnu ulogu jer poseduju sposobnost „proždiranja“ neprijatelja. Zato svaki novi dan treba započeti kašičicom meda. Med je bogat ugljenim hidratima, a najviše prostim šećerima glukozom i fruktozom, koji predstavljaju energetski materijal. Sadrži brojne enzime, skoro sve vitamine i minerale, eterična ulja, organske kiseline koje blagotvorno utiču na organe za varenje i potpomažu apsorpciju hranljivih materija.
BLAGOTVORNA DEJSTVA MEDA
– Jača imunitet
– Poboljšava cirkulaciju
– Jača snagu srca i poboljšava srčani ritam
– Poboljšava probavu
– Poboljšava obnavljanje tkiva
– Potpomaže obnavljanje krvnih elemenata
– Ima antibakterijsko dejstvo
– Poboljšava otklanjanje toksičnih materija iz organizma
– Deluje protiv stresa
– Najnovija saznanja govore da med može da se koristi za dijetu
Šumski med:
Medljika je slatka medena rosa koja se javlja na lišću pojedinih zimzelenih i listopadnih drveća (bor, jela, hrast, cer, itd.). Pčele sakupljaju sokove koje stvaraju lisne vaši, donose ih u košnicu, tamo prerađuju i od njih stvaraju medljiku. Med od medljike sadrži znatno više mineralnih materija u odnosu na ostale vrste. Za ljudsku ishranu je odličan pa je stoga veoma cenjen kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.
Vrlo cenjena vrsta meda, tamne boje, veoma ukusan. Brzo se kristalizuje. Zbog visokog sadržaja gvožđa preporučuje se anemičnim osobama, za oporavak nakon teških bolesti i operacija. Bogat je mineralnim solima i sadrži malo šećera, pa se često preporučuje sportistima. Trudnice ga mogu uzimati tokom cele trudnoće. Ova vrsta meda preporučuje se posebno za lečenje upale pluća: veliku kašiku ovog meda dodajte u tri decilitra biljnog čaja i pijte tri puta dnevno pre jela.