Med sa semenom lana, susama i suncokreta 1kg
2.000 рсд
Opis
Semenke lana, susama i suncokreta u kristalisanom medu.
Med predstavlja prirodno bogatstvo hranjivih materija koje su od značaja za ljudski organizam.
Moćne semenke.
Seme susama.Susam sadrži dve supstance: sesamin i sesamolin, koje spadaju u dijetalna vlakna. U 100g semenki ima 596 kalorija. Bogate su magnezijumom, fosforom, cinkom, gvožđem, selenom, vitaminom E i kalcijumom. Zbog prisustva kalcijuma, dobre su za trudnice, dijabetičare i decu. Susam je bogat proteinima, a u njegovom sastavu se nalazi i lignin koji utiče na snižavanje holesterola. Idealan je za jačanje nervnog i imunološkog sistema, kao i protiv hemoroida, glavobolja i starenja. Listovi susama pomažu kod upalnih procesa, astme, bronhitisa i u prevenciji osteoporoze. Povoljno deluje i na neuredni menstrualni ciklus.
Seme lana.Seme lana je najveći izvor lignina i nezasićenih masnih kiselina (omega-3, omega-6 i omega-9). Pored toga, sadrži i magnezijum, gvožđe, kalijum, vitamin E i mnoge druge korisne materije. U 100g semenki ima 492 kalorije. Zbog jakog antikancerogenog dejstva, štiti od moždanog udara, srčanih oboljenja, snižava trigliceride, holesterol i visok pritisak. Dobar je laksativ i ubrzava metabolizam. Pomaže i kod artritisa. Seme lana pruža osećaj sitosti zbog visokog procenta dijetalnih vlakana. Ako se koristi redovno, laneno seme jača srčani mišić i pomaže bubrezim u izlučivanju tečnosti. Svakodnevno treba da ga koriste i osobe koje imaju problema sa prostatom, plućima i debelim crevima.
Seme suncokreta.Seme suncokreta sadrži veliki broj dragocenih sastojaka. Pre svega, to je biljno ulje, vitamini – E, B1, B12, A, D6, minerali – magnezijum, mangan, bakar, selen, gvožđe, cink, kalijum, fosfor, kalcijum… U 100g semenki ima 560 kalorija. U sastavu semenki nalaze se esencijalne aminokiseline, i to linoleinska i oleinska. Zastupljena je i folna kiselina. Ove semenke su korisne za kardiovaskularna i maligna oboljenja, kao i za kožu i ekceme.
Med sa semenkama primena:
Način uzimanja: 30 – 60 minuta pre jela, 3 puta na dan.