Vranje +381 64 8906602 bioprogres1@gmail.com
0

Korpa

Esencija od sremuša, 200ml

500 рсд

Šifra proizvoda: 10627 Kategorije: , Oznaka:

Opis

Način pravljenja:
Sitno naseckanim listovima ili lukovicama Sremuša rastresito napuniti bocu do grlića a zatim masu preliti sa domaćom rakijom do vrha.
Bocu ostaviti 40 dana na suncu ili u toploj prostoriji pa zatim procediti. Svakodnevno piti po 10 – 15 kapi ove esencije sa malo vode.

Lekovitost:
U narodnoj medicini ova biljka koristi se za veoma efikasno prolećno čišćenje organizma ali njena prava lekovitost dolazi do izražaja dužom upotrebom jer se pokazala efikasnom kod problema sa povišenim krvnim pritiskom, povećanim masnoćama i zakrečenim krvnim sudovima. Odlično je sredstvo kod akutnih proliva, kao i gasova u stomaku a u tu svrhu mogu je koristiti čak i deca.
Vrlo brzo otklanja tegobe poput glavobolja, nesvestica, osećaja pritiska u glavi, osećaja gušenja a kod plućnih bolesnika se koristi u svrhu izbacivanja sekreta koji se lepi za bronhije.
Kako ima jako dejstvo na cirkulaciju, koristi se i kod rana koje teško zarastaju jer potpomaže epitalizaciju i čišćenje rane što je znak da ima odlična antibakterijska svojstva.
Nezamenljivo je sredstvo kod svih kožnih oboljenja koje prate lišajevi, perutanje kože i osipa po koži.
Njena primena je široka i može se koristiti kao salata u svakodnevnoj upotrebi ali je tada treba koristiti u svežem stanju, ili kao esenciju.
Farmaceutska industrija je vrlo brzo prepoznala blagotvorna dejstva ove biljke pa je eksploatiše i od nje pravi razne vrste kapi.